HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Családi ajándékok karácsonyra

2008.11.21. 14:12 Pajala

Boldog lehet az, akit olyan kreatív felmenőkkel áldott meg az ég, akik nem kérdezik meg karácsony előtt, mit is adjanak ajándékba. Én most a kevésbé boldogoknak ajánlanék pár ötletet, mit lehet a rokonoktól kérni MAGUNKNAK, aminek a GYEREK (is) örül. (tudom, tudom, 104-es bundagatyát, de ennél legyünk most egy kicsit egoistábbak...)

  1. gofrisütő: kell ezt bővebben magyarázni? a Hauserek 3000-től kezdődnek bármelyik elektonikai áruházban, szóval az áruk is könnyen emészthető. Ha nagyon nagy a család, esetleg több nagymamának is ajánlható megvételre, mert igen gyorsan elfogy az a 2 db gofri, amivel egyszerre elbír a masina...
  2. óriáslabda: konditerembe el nem jutó anyukák-ha bírják az arcát- kérhetnek hozzá Antal Miki-féle fitball dvd-t is, de ha tudják, hogy úgyse fogják végigugrálni az órát, akkor ez utóbbi el is hagyható (esetleg biztos, ami biztos alapon Carte d'Or jégkrémre becserélhető). A labdán lehet ugyanis ücsörögni is, pl. blogoláskor. Gyerekek a labdán való "gurigázást" élvezik igazán. Teszkóstól a profi változatig igen különböző árfekvésben szinte minden boltban megtalálható.
  3. uszoda/fürdőbérlet:  egy tisztességes fürdőbe ma egy fél vagyonért jut be egy egész család. Pedig érdemes menni, mert igen könnyen kezelhető kölyköket kapunk vissza a vízből, és ha a család egy részének fedezve van a belépője a bérlet általilag, akkor már csak a pizzára és a melegszendvicsekre tudunk otthagyni ezreseket.
  4. gyerekülés biciklire (csak 3 éven aluli gyerekeknek...): ha valakinek van saját gyereke és biciklije, de nincs hozzá gyerekülése, az már majdnem bűn (vagy ő is magyar fizetésből él). Népi megfigyelések alapján a kölykök irtóra élvezik az utazást a bicikli hátulján. A dolog 2 gyerekes, egyben lévő családra optimalizált. Nem értek igazán hozzá, de a Hamax nevű norvég ülésről jó tapasztalatokat hallottam. 11 e körül a Decathlonból beszerezhető.
  5. társasjáték: aki lemaradt a "Gazdálkodj okosan!" kommunista gyerekszivet megdobogató dizájnjánál és áránál, az kérem sürgősen frissítse a tudását (a cucc egyébként felújítva most is kapható- egyes változatai üldöznivalóan rosszak). A bőség zavarának klasszikus esete áll fenn a társasjátékok piacán, tehát sok ócska ámde legalább drága darabbal kedveskednek nekünk idén is a kiadók. Ezzel együtt van pár darab, amivel évek óta nem lehet mellényúlni; a top 5 családi játék, szerintem: 1. Catan (létezik Junior változata is, 4-5 évesek már játszanak vele a baráti körünkben), 2. Alhambra, 3. Niagara (kevésbé izgalmas, de látványos, ezért imádják a kölykök), 4. Carcassone (kiegészítőkkel!), 5. Monopoly (az agresszív pénzhajhászoknak). Felmenőket tessék felkészíteni: egyik se olcsóbb 5000-nél, viszont a kiegészítők, amik majdnem olyan drágák, mint az alapjátékok, jelentősen növelik az élvezeti értéket.
  6. GPS: ezt az ötletet Zsófi barátnőmtől loptam (köszönjük, Zsófi). Ők tavaly kaptak egyet családilag, azóta folyamatosan geokesselnek, mert élvezik (a kölykök is szokták). Ehhez az ajándékhoz szép, nagy, együttműködő család szükséges, akik összeadják azt a minimum 27 ezret..
  7. Lajos Mari 66 tortája... csak azoknak, akiket nem taszít a konyha, meg a villanysütő. De nekik nagyon... Könyvesbolttól függően 2500 Ft körül kapható. 

Ide még szükségeltetik kérem 3 darab ötlet, hogy meglegyen a bűvös 10-es lista (női magazinok után szabadon, ugye.) Ezennel versenyt hirdetek e három hely kitöltésére! A legjobb ötletek szerzőit barátságos virtuális vállveregetéssel jutalmazzuk!

Ti mit kérnétek karácsonyra?  

Szólj hozzá!

Címkék: ajándék gofri geocaching társasjáték hellókarácsony gyerekülés lajos mari

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr100781213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása