HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Asztal és kisgyerek II.

2009.01.12. 21:58 Pajala

Minden "nagykönyv" leírja, hogy a gyereknek kanalat kell adni a kezébe attól a pillanattól kezdve, hogy fogni és enni is tud, mert így majd szépen és hamar megtanulja saját kezűleg belapátolni az étket a fejébe (ezáltal lehetőséget biztosítva anyának, hogy időnként ő is a családdal egyidőben táplálkozzon.) A dolog (mármint a kanálkézbeadás) időnként teljes konyhafestés megelőző pillanatait jelenti, de utóbbival még várhatunk; az első falfirkák megjelenése előtt semmiképp se szóljunk a szobafestőnek.

Minden károkozás ellenére a dolog egyébként működik, a kölkök tényleg elég hamar tanulnak kanalazni (bár a kés meg a villa mindig jobban izgatja őket).

Milyen evőeszközt válasszunk?

A műanyag kanalak érdekes módon minden előzetes figyelemfelhívás és főképp vásárlás nélkül egyszer csak ellepik a konyhafiókot, miután megszületett a gyermek. A termékmintát küldözgető cégek ugyanis előszeretettel ajándékoznak kanalakat, ezzel két legyet (célcsoportot?) ütnek egy csapásra; egyrészt: keltenek egy minimális lelkiismeretfurdalást anyukában, ha nestlés kanállal tömi a Milupa tejpépet a gyerekbe, másrészt: ma már divat olyan korán olvasni tanítani a kiskorút, hátha épp a Hipp felirat lesz az első, amit elolvas (és megjegyez) a kis tünemény.

Mindenféle promóció ellenére a műanyag kanalak közül nálunk a vásárolt, hosszú nyelűek  jöttek be, két dolog miatt: ki lehet vele bányászni az üvegkaját az utolsó falatig anélkül, hogy csuklóig szilvás/sütőtökös lennél, másrészt valami miatt a gyerekek is ezt komálták, és a közismerten nem túlságosan magas falú krémtúróból is ezzel lapátolták ki a maguk uzsonnányi zsír és szénhidrátadagját. /Az üvegkajára visszatérve; tudom, tudom, igényes szülő tányérban tolja a gyerek orra elé az üvegkaját is, DE: tetszettek már hallani a (baba)kocsiban etetés intézményéről kirándulás/vis major/vagy bármi más esetén?/

A műanyag kanalak a későbbiekben is jól használhatóak (pl. utazáskor), szemben a műanyag villákkal, és késekkel- ezeknek semmiféle értelmét nem látom, ilyen nálunk csak a babakonyhában fordul elő. Hasonló igaz a "kanyarodó nyelű", hőmérős, és egyéb extrákkal ellátott cuccokra is, annyi különbséggel, hogy ilyenek a babakonyhában sincsenek.

Ha mindenképp szeretnénk villát és kést is adni a gyerek kezébe, akkor érdemes fém, gyerek evőeszközkészletet ajándékozni a csemetének. Igazi áttörést fog hozni a táplálkozásban, tényleg! Egy dologra azonban figyelni kell: ha nem akarjuk magunkat megszivatni, akkor vagy külön rekeszben tároljuk a gyerek holmijait, vagy több készletet is veszünk, ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy vacsi előtt hosszas perceket töltünk -éhesen- a csepegtető teljes lepakolásával, mire előkerül az aljáról a majmos villa- az egyetlen, amivel a kiskorú hajlandó hozzányúlni az egyébként is gyorsan kihűlő és ezáltal élvezhetetlenné váló rántottához.

folytatjuk... 

2 komment

Címkék: kisgyerek evőeszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr88873766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2009.01.21. 09:47:55

Fém evőeszköz beszerzésére most kiváló alkalom adódik: én a Spar pontgyűjtő akciójában vettem két készletet (egyet ajándékba, egyet meg kikörnyörgött a hatévesem, neki már nem annyira való ugyan, de megvettem, egyrészt hadd örüljön, másrészt jó lesz az unokáknak :-), jó minőségű, igényes, tényleg örök darab, és szerintem nem sok érte a 2000 forint.

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2009.01.26. 15:44:55

@meseanyu: Asszem a kikában is árulnak hasonló minőséget, úgy rémlik, ott pár száz forinttal olcsóbb is (ha valaki inkább a késekre gyűjti a matricákat a Sparban:)
süti beállítások módosítása