HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Beltéri játszóterek- Bogi Park

2009.08.19. 15:28 Pajala

Voltak fenntartásaim a beltéri játszóterekkel kapcsolatban, de egyszer elkeveredtünk egybe, és rájöttem, hogy a gyerekek tényleg imádják ezeket. Ennek ellenére ritkán járunk ilyenben, egyrészt mert nem nagyon van a közelben, másrészt meg ami még elérhető távolságban van, azt erősen drágállom (1200 ft/óra/gyerek.) A nyáron azonban úgy alakult, hogy átutazóban megálltunk egy fél  napra Bécsben, és kipróbáltunk egy ottani dühöngőt.

Íme a(z összeségében pozitív) tapasztalatok részletesen:

Az árak némileg barátságosabbak, mint a hazaiak, igaz, a felnőtteknek is kell fizetniük, de a jegyek egész napra érvényesek, tehát elvileg reggel 10-től este 7-ig lehet ott múlatni az időt, cserébe viszont nem eheted a saját kajádat, tehát kénytelen vagy az étteremben pár eurót otthagyni. Kistesók (3 év alatt) olcsóbbak.

A személyzet nem mutatkozott hiperkedvesnek, de korrektek voltak. Angolul és németül:) is beszélnek.

A közönség igazi multikulti élményt nyújt- már csak ezért is érdemes egyszer benézni, ha valaki arra jár- mi tömegközlekedve jutottunk el a Bogi Parkba, és a környéken láthatóan sok a bevándorló, ami a játszótér közönségén is meglátszik: koreaiak, törökök, feketék, néhány osztrák, ja, és volt még egy magyar család is rajtunk kívül.

A WC-k elég tiszták, a kézmosók azonban nem voltak feltöltve. Pelenkázó van a férfi és női WC-ben is. Gyerek méretű WC-ket nem láttunk, de őszintén szólva nem is kerestünk.

Belépés csak zokniban- gondolom, pár euróért ajánlanak megoldást, ha épp nincs nálad (mondjuk nyáron), de erre felesleges lenne költeni.

Az étteremben sült krumplit és rántott szeletet ettünk- nem  jelentett különösebb gazstronómiai élményt, de kétségkívül meleg kajának számított, egy naranccsal, 2,5 dl almalével, ketchuppel együtt 5 eurót kóstált. Ennél sokkal komolyabb kajákra nem is nagyon lehet ott számítani, spagettire emlékszem még az étlapról, némi saláta és egy leves is rémlik.

A játszótér elég nagy, bőven van hely motorozáshoz is, a trambulinok állati jók, több anyuka is röpködött a magasba, de ha valaki ücsörögne inkább, arra is van lehetőség, ugyanis a placc körbe van pakolva ikeás kanapékkal. Itt láthatjátok az összes játékot, az egyes számú labirintusra nem emlékszem, a kiskorú sem tudja előhívni az emlékei közül, ami több mint gyanús, de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmünket.

Van egy öltözőszekrényekkel teli terem, ahol arra számítottam, hogy zárhatóak a szekrények, de hirtelenjében nem jöttem rá, hogy hogyan, a hirtelennél többet meg nem volt időm gondolkodni, meg kérdezősködni, mert többen nagyon siettek a játékok felé. Jobb híján cipeltem a vállamon a táskát, és nagyon úgy tűnt, hogy mások is így tesznek. Tanulság: kevés cuccal érkezzünk, és főleg kevés értékkel.

Aki tömegközlekedik: a metrótól 10-15 perc séta a Bogi Park, de a metrókijárat előtt áll meg a 16A jelű busz is, amivel el lehet jutni a Bogi Park bejáratához.

----

Ti jártok ilyen helyekre? Mik a tapasztalataitok? Mennyi (lenne) a reális ára a belépőknek? Beltéri vagy kültéri játszótérre mentek szívesebben?

2 komment

Címkék: beltéri játszótér bogi park bécs gyerekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr531323670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpet1 2009.08.21. 00:34:44

A bécsi Bogi parkban két éve voltunk, zárás előtt két órával mentünk be, úgy féláron volt, ha jól emlékszem, és mivel még kicsik voltak a gyerekek (alig 3 és 4), így is teljesen kifulladtak a 2 óra alatt. Hasonlóan történt egy évvel később a Salzburg melletti (Grödig) Hoppolino Spiel-Paradiesban. Ott mondjuk tömegközlekedéssel necces visszajutni Salzburgba, mert a játszóház zárásakor már nem jár a közvetlen busz. Összességében: jók ezek, de fárasztóak a gyerekeknek, és persze emiatt figyelmetlenné válhatnak, meg is sérülhetnek -- éppen úgy, mint bármely játszótéren. Ja, és van néhány gyakorlatilag ingyenes játszóház is, ha más nem olyanok, mint a budaörsi Tescóban.

kovcserika 2009.11.23. 22:50:11

Sziasztok!
A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ezek a beltéri játszóterek szuperek, mert télen és nyáron is lehet menni játszani, szülők is bemehetnek, lehet inni, enni, és a belépő egész napra szól. Családi program.
Tudtátok, hogy egy ugyan ilyen nyílik Budapesten is? Elevenpark. Nézzétek meg a honlapot: www.elevenpark.hu

Még december közepéig várnunk kell, de utána lehet menni ezerrel játszani! :) végre itthon is van ilyesmi! Ja és ha az árakat is megnézitek, le lesztek nyűgözve. 1800 ft egész napra? ez szinte ingyen van!

nézzétek meg ti is!

üdv
Erika
süti beállítások módosítása