HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Használt gyerekülés: biztonságos?

2009.09.04. 19:05 Pajala

Biztonsági okokra hivatkozva hirdette meg a Toys"R"Us szeptemberi akcióját, amelynek keretében 20% kedvezményt ad új gyerekülés, kiságy, etetőszék, stb. vásárlásakor, ha leadsz ezekből egy régit. Jó duma. Kisgyerekes szülőknek mindent el lehet adni. Ha meg a gyerek biztonságát emlegeti valaki, akkor pláne.

Olyasmikre hivatkoznak, hogy ha átörökítjük a régi cuccokat, akkor azokkal a legritkább esetben adjuk tovább a használati útmutatót, változhatnak időközben a szabványok is, ráadásul, ha idegentől vesz valaki ilyesmiket használtan, fogalma sincs, hogyan kezelte őket az előző tulaj. Hát elfogadom, ez igaz. És a gyereküléssel kapcsolatban magam is azt vallom, hogy ha valaki képes kiadni pár milliót egy autóra, akkor legyen kedves ne a gyerek 50 ezer forintos ülésén kezdjen már el spórolni, ha az tényleg biztonságosabb, mint a 10 ezres. Kiságy, etetőszék és egyebek tekintetében azonban jelentősen kisebb az aggodalmam e tekintetben. 

Már csak azon agyalok, hogy miért csak bizonyos, előre meghatározott márkákra érvényes az akció a Toys"R"Us üzleteiben? Nyilván ezek a legbiztonságosabb termékek.

..vagy?...

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr101351691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigamami 2009.09.18. 10:40:10

Szia! Hät... mi is hasznält Maxi Cosit vettünk. Ebay-en. Maxi Cosi Cabrio fix. A termek eleve mäsfel eve van a piacon. Fel eve vettük kb, mert akkor voltak fent teli läbzsäkokkal es mivel tudtuk, hogy nälunk novemberben jön a pöttyöm gondoltuk nagyon jo lesz. Öszinten szolva abban sem vagyok biztos, hogy hasznältäk... Az aljän meg karcoläsok sincsenek, amik ugyebär a hasznälattol ott kene legyenek. Amugy az ember bärhol utäna tud nezni, az epp esedekes szabväny elöiräsoknak. De ott is ott van, hogy max. 2 gyerekig hasznäljunk egy hordozot. Jo ezzel meg egyet is ertek. De mire a hordozo kiszolgäl 2 gyereket, addigra el is hiszem, hogy vältoznak a szabvänyok. S az sajnos tenyleg igaz, hogy a kisgyerekeseknek minden szart el tudnak adni. Mi a babakocsin es az äpoläsi dolgokon kivül mindent hasznältan vettünk, ugy mond fillerekert. (hordozo eredeti maxi cosi teli läbzsäkkal együtt ätszämolva 15.000 ft volt... egyszerüen sz@r idöpontra raktäk fel a licit veget (hetfö ejjel fel 2...) ) Baba butort is internyeten szereztük be 3ad ärban. Kisruhäkat szinten.
A baj, hogy itt kezdödik mär a szülök nem törödömsege... Arra sincs idejük, hogy kicsit utäna nezzenek, hogy mennyire nagyon ät vannak verve es hogy mennyivel olcsobban is be lehetne szerezni bizonyos dolgokat. Mert nincs idejük... Kerdezem en, ha erre nincs idejük, akkor a gyerekre hogy szoritanak?- no mindegyis...

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2009.09.22. 11:34:20

@Csigamami: a barátnőm is jelezte, hogy épp most vettek használt gyerekülést, nem esett jól neki ez a bejegyzés. Azt hiszem, nem is sikerült jól kiemelnem, amit akartam, ésszerű határok között persze a használt is jó, nekünk is volt/van unokatesóktól örökölt darab. Amit érdekesnek véltem, hogy a Toys"R"Us nem vonta be az összes termékét az akcióba..vajon miért?
A mi ismerőseink között sokan gondolkodnak úgy, mint te, és magam is osztom a véleményt, hogy rengeteg babaholmi beszerezhető jó áron neten, turkálóban, meg ingyen, kölcsönbe a haveroktól. Aki nem él ezzel, az szerintem vagy megteheti, vagy csak nagyon tart attól, hogy esetleg hibás terméket vesz (főleg a netes vásárlásoknál).

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.09.25. 12:35:04

Szia Pajala!
Egyrészt mi épp most kerültünk erre a pontra, hogy gyerekülést vegyünk, másrészt nem tudom, hogy tudok neked privát mailt küldeni.:)))
A gyerekülés témában a legnagyobb káosz szerintem nem is annyira az ár, mint inkább a biztonsági jelölés, amit állítólag idén áprilistól megkövetelnek. Ezzel mi a helyzet? Tudsz erről valami megbízható forrást, hogy mit kell nézni?

PikPok

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2009.09.25. 17:45:06

@PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell keresned az ülésen, kb. piros vagy narancssárga plecsniben. Boltokban már nem árulhatnak régit, de a használt üléseknél is csak a nagyon-nagyon ósdik és kezdetlegesek azok, amelyek a régi szabvány szerint készültek, mert úgy tudom, hogy kb. 10-15 éve nem is gyártanak a régi szabvány szerint (a környékünkön, legalábbis, mert ezek EU-s előírások).

Közben rákerestem a neten is, az NKH honlapján ezt találtam: www.nkh.hu/images/stories/kozerdeku%20informaciok/Kozerdeku%20informaciok/gyermekules.pdf

A totalcarról meg egy tavalyi cikk, ami kicsit olvasmányosabb, mint a Közlekedési Hatóságé: totalcar.hu/magazin/kozelet/gyerekules/

A pajala [kukac] freemail.hu-ra pedig tudsz privát mailt küldeni, ez a cím egyébként kint van jobb oldalon, fent, de eddig még senki nem vette észre (hmmm.. asszem ez egy webergonómiai baki, vagy mi...)
süti beállítások módosítása