HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Ezt vigyük ajándékba I. - újszülöttek

2008.09.25. 09:29 Pajala

Tapasztalatok szerint a párok akkor kezdenek el komolyabban is foglalkozni a gyerekvállalás gondolatával, amikor

  1. már minimum szedercsíra állapotú a következő generáció új tagja
  2. vagy a baráti kör tagjai lesznek egyre elérhetetlenebbek szombat esténként, holmi pelenkázások és kölökfektetések halaszthatatlansága miatt.

Ez utóbbi esetben pedig elkerülhetetlen, hogy sort kerítsünk a csecsemő és a vadiúj szülők látogatására. Ilyenkor, ha valakinek egyébként nincs a közvetlen közelében kisgyerek (pl. unokaöcsi vagy hugi), tud némi fejtörést okozni a "nademitvigyekajándékba?" problémakör. Szándékom szerint ezzel (és a következő néhány) posttal nekik tudok majd segíteni.

Újszülöttek

Velük van a legkönnyebb dolgunk. A tuti választás számukra a pelenka. Bármennyire is fantáziatlannak tűnik, mindenki örül neki, feltéve, hogy jó a mérete. Honnét lehet ezt tudni? Íme:

  • megkérdezem a szülőket, most épp mekkora a gyerek.
  • megpróbálom kitalálni, melyik a megfelelő: "newborn" csomagot nem érdemes vinni, mira odaérünk a családhoz, már rég kinőtte a bébi. A 3-6 kg-ig pár hónapos korig jó (2-3 hó max.), a következő az 5-8 kg, 8-10 hónapos kortól pedig már viszonylag hosszú ideig hordanak egy méretet. A bizonytalanok válasszanak a nagyobbak közül, előbb-utóbb bele fog nőni a drága gyermek.

Az anyukák kezdetben elég sokat váltogatják a márkákat, hol ez, hol az jön be éppen, így e tekintetben nem tudunk nagyon mellényúlni.

Ami mindenkinek eszébe szokott jutni:

Babaápolási cikkekkel (fürdető & Co) óvatosan kell bánni, ilyet csak akkor vigyünk, ha a szülőkkel előzetesen egyeztettünk. Az igazán piciket egyébként sem nagyon kenegetik semmivel.

Plüssjáték:  Ezt talán inkább ne. Alvósjátékot kapjon egyet a gyermek (nálunk ennek beszerzése "hagyományosan" az egyik nagypapa dolga), de a többi puha csoda, higgyük el, a sarokban végzi. (Kezdetben az alvós játék is egyedül alszik- nem tanácsos ugyanis a kiságyba a gyereken kívül mást betenni /Fulladásveszély../.)

Ruha. A pelenkához hasonlóan erre is érvényes a kérdezd-meg-a-szülőt-a méretről-vagy -válassz-nagyobbat elv. Ne felejtsük el azonban, hogy amíg a pelenka bármelyik évszakban használatos, addig az anyukák nagy része ösztönösen ódzkodik attól, hogy lenge nyáriruhában vigye sétálni a gyereket januárban, csak azért, mert éppen az a 68-as.

Egyebek:

igazán üdítő bír lenni, hogy az ember a fentieknél egy kicsit eredetibbet kap. Sose felejtem el, ahogy egyik barátunk berobogott egy péntek este, előhúzott egy dvd-t, és közölte a kéthónaposunkkal, hogy "Szia, ezeket a zenéket neked válogattam!".

Én nem vagyok  "múltban élő" típus, ám szerencsére létezik az emberiségnek nálam líraibb lelkű része is- ők készülhetnek montázzsal- a gyermek születésnapján megjelent újságokból összaállítva, vagy egyéb, "20 év múlva lesz majd értéke" cuccokkal. Ezesetben, kérem, legyenek tapintatosak- ezek a felbecsülhetetlen értékű munkák, bármennyire is fáj, a következő 20 évben a családi lomtárban foglalnak el kisebb (reméljük)- nagyobb (én kihagynám..) helyet. Továbbá itt hívnám fel a figyelmét mindenkinek (egy nemrég hallott apró baki kapcsán), hogy idén palackozott bort elég nehéz mondjuk áprilisi gyereknél produkálni...

Unokának:

manapság nagy divat, hogy a nagyszülőktől oltóanyagot kap a gyerek ajándékba, létezik ugyanis néhány ajánlott, de nem kötelező szer, amelyek ára több ezer forintot is kitehet. Felelős gondolkodásra vall az ezzel való kedveskedés, mindazonáltal egy éves kor felett semmiképp sem ajánlanám...

+1 megjegyzés:

az újszülöttnek fogalma sincs arról, hogy ő kap-e ajándékot a számára egyébként is ismeretlen látogatótól. Éppen ezért bátran választhatunk számára a nagyobbaknak javasolt játékok közül, hamarosan úgyis "belenő".

Folytatjuk...

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene újszülött ajándék védőoltás pelenka

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr50680554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása