HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

"Bababarát hotel"

2008.10.06. 22:14 Pajala

Nem mondom, hogy megőrülnék tőle, ha a kölykeimet bébiszitterek foglalkoztatnák a nyaralásunk alatt, de minimum piszok erős lelkiismeretfurdalásom lenne miatta. Épp ezért nem is mindig értem, hogy lehet olyan népszerű az erre a műfajra szakosodott Kolping, náluk szerintem már jövő nyárra foglalt minden szoba. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy élőben még nem próbáltam a fenti hotelt, ha majd egyszer változás következik be e tekintetben- és a véleményemben- akkor jelzem. Erős a gyanúm persze, hogy nem is mi vagyunk a célcsoportjuk, nálunk itthon sem a bébiszitter vigyáz a gyerekekre, ha valami dolgunk akad. Persze, tudom, ott sem muszáj beadni a gyereket az "oviba", ez csak egy lehetőség, és egyébként a szálloda vezetőségének és személyzetének csak gratulálni tudok, hogy ilyen jól megtalálták a maguk réspiacát, és ahogy olvasom itt a honlapon, igazi profik, tényleg igyekeznek -jó pénzért- minden igényt kielégíteni.

Ezzel együtt óvatos vagyok ezzel a bababarátsággal kapcsolatban más panziók és szállodák tekintetében, mert a saját (egyébként szenzációs) nyaralásunk óta azt is tudom, könnyen előfordulhat, hogy van ugyan etetőszék az étteremben, több is, csak ez a "több" pont eggyel kevesebb, mint amennyire szükség lenne. Arról nem is beszélve, hogy egyes gyerekek nem átallanak átüvölteni egy fél éjszakát, ami hát valljuk be, legalábbis nem segíti elő a rekreációt, márpedig, ha elég sok kisgyerekes család gyűlik össze egy helyen, ott ugye, valakinek lesz hasfájása, fognövése, vagy valami efféléje, és- üvölteni fog. Mindezekből természetesen a többi kiskorú semmit sem vagy legalábbis keveset érzékel, őket elbűvöli a (hidegvizes) gyerekmedence, meg a közeli fagyizó, és őszintén szólva igazán a szülőket sem zavarja egyik hiányosság sem; mindenki élvezi, hogy néhány napig csak a sajátjaival foglalkozhat, és legfeljebb csendben ad hálát a Jóistennek, hogy a szomszédé a hasfájós...

Megjegyzem továbbá, nyaraltunk mi már olyan helyen is, ahol se medence, se játszótér, se utazóágy, de még fagyi sem volt, csak erdő, és anya-apa-tesó-meg-még-három-ilyen-baráti-család, a kölykök azt is élvezték, és a személyzet ott is rezzenéstelen arccal tűrte, ahogy a "mi kis drágáink" muskátlivirággal lilára festették a lépcsőt (aztán adtak kölcsön hypot, hogy lemossuk, de nekem ez is így van rendjén).

S hogy legközelebb milyen helyre megyünk? Hát nem mindegy? Megmondom, mi az igazi bajom nekem ezzel a "bababarát hotel" szlogennel. Az, hogy nálunk évente bruttó 6 nap a nyaralás. Valahogy meg kéne oldani, hogy az év többi részét meg egy bababarát országban éljük, ahol nem kell kiírni, hogy "ha eleget fizetsz, szeretjük a gyerekedet is!"

Itt a vége egy kicsit filozofikus lett, bocs érte...

vélemény??

14 komment

Címkék: vélemény hotel nyaralás bababarát

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr16700297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2008.10.08. 11:43:06

Bennem is megfordult már egy bababarátnak nevezett hotel kipróbálása, de még nem jutottam a tettig. Ha tényleg tartják, amit ígérnek, akkor még hajlandó is lennék a többletet megfizetni.

Akárhogy is nézzük, gyerekkel sosem lesz egyszerű az utazás, még akkor sem, ha családos barátokkal a világvégén történik ez az erdőben. Legalábbis nekünk még nem sikerült megtalálni az optimális megoldást :).

Abban egyetértek, hogy az ország legyen leginkább bababarát.

jankajano 2008.10.08. 20:20:39

Én úgy gondolom, nem rossz, ha nekünk szülőknek van egy kis segítség, hogy melyik szálláshelyen mit is kínálnak a gyerekkel utazóknak. Az én lányom pl. nagyon szereti, ha egy - két órára beszabadulhat egy játszóházba, vagy valamilyen gyerekprogramon részt vehet.

Egyébként szerintem a bababarát és gyerekbarát üdülés éppen olyan, mint a wellness. Mindenki felkapja és utána már mindent ezzel adnak el (tusfürdő, napolaj, tea... sorolhatnám tovább, és hát ebből a szállások sem maradnak ki.) S ha jól megnézzük, akkor a neten is rengeteg olyan szállást találunk, amelyik wellness szállodának mondja magát, s az egyetlen wellness szolgáltatása egy barkácsáruházban megvásárolt hordozható szauna....

Szóval én ezek miatt jónak találom, ha egy szállásról már előre tudom, hogy mit is kínál szülőnek és gyereknek egyaránt. Pl. jó, ha tudom, hogy a babakocsit nem kell magammal cipelni a kisautóban, mert a napi 3-4 órás sétára kölcsönvehetem a szállodától. S az is jó, ha tudom, hogy valami érdekes helyre vagy programra is (érdekes túrák vagy múzeumok - mert az én lányom nagyon szereti őket) elmehetünk a családdal a nyaralás alatt.

Az árról meg csak annyit, hogy én már találtam egészen olcsó és kellemes "családbarát" szállást. Igaz nem hotel, de nagyon kis aranyos és minden megvan,ami a kényelmet szolgálja.

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2008.10.13. 12:15:40

A Kolpingban pl. nincs légkondi (nálam már itt kiestek a pixisből), állítólag nem olyan jó a kaja sem, és a messzebbi házakból egy csomót kell gyalogolni a kajáldába vagy a fürdőbe. Mi a Pelionban voltunk most már többedszerre Tapolcán, nem verik annyira a mellüket, hogy így bababarát meg úgy, de megvan minden, ami kell, (gyerekmedence, gyerekmenü, játszószoba, játszótér, trambulin) és helyet is kapsz bármikor. Szerintem a legtöbben sznobságból mennek Alsópáhokra, vagy nem ismerik a többi lehetőséget.

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.10.14. 15:07:18

Meseanyu, igen, én is azt hiszem, hogy a Kolpingnak marha jó a marketingje, és sokan nem is nézik meg a többi lehetőséget, mert nincs rá idejük, vagy nincs hozzá kedvük. Én ezzel ellentétben az utazásban azt élvezem a legjobban, amíg szervezem, átnézek egy csomó honlapot, keresek jót-olcsón, és általában sikerül is, eddig legalábbis nagyot nem csalódtunk.
Egyetértek Jankajanoval is abban, hogy az hasznos, ha felrakja egy szálló a honlapjára, hogy mit nem kell magammal cipelnem az útra, mert amúgy is csak 5 fordulóval juttatja fel az ember a szállodai szobába a család cuccait. Ugyanakkor nekem elég, ha ezeket az eszközöket biztosítja a szállás, a gyerekemet tudom én is foglalkoztatni, nem gondolom, hogy attól lenne bababarát egy hely, hogy ezt is leveszik a vállamról.
St4rk, gyerekkel tényleg nem egyszerű az utazás, ebben egyetértek, de pár év GYED után szerintem az embert már az is feldobja, ha pár napig nem kell főzni, meg mosogatni, csak játszani a gyerekekkel. Én úgy tapasztaltam, hogy a sok "együttjátszás"őket is nagyon feldobja, és ilyenkor könnyebben kezelhetők, mint itthon.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.30. 10:42:49

a hotelben lévő gyerekfelügyeletnek annyi előnye van, hogy pl. az én két meglehetősen eleven (ez persze nem baj, csak kell hozzá energia) gyerekem mellett lehet egy kicsit pihenni, így feltöltödve a szülő kipihentebb, elégedettebb, türelmesebb, így nagyobb élményt tud nyújtani utána a gyerekeknek. hozzáteszem a mi esetünk azért speciális, mert nincs a közelben nagyszülő, rokon, aki a gyerekekkel lenne ha szükséges, vagy ha jó lenne egy kicsit kettesben.
szóval beadni a gyereket nem feltétlenül ördögtől való, lehetnek olyan körülmények, amikor mindegyik fél jól jár vele.
a kolpingot nem próbáltam, de én is kacérkodtam vele, bár nincs túl közel, úgy, hogy a nagyobbik lányom már székesfehérvárnál vissza akart fordulni, hogy ő nem kér a balatonból, ha ilyen messze van, és jó otthon a medence, minek elmenni nyaralni :)

az meg tény, hogy már az a hely is "gyerekbarát", ahol van egy törött etetőszék, meg dinó alakú rántott húspogácsa az étlapon.

évaanyu 2008.10.30. 22:16:11

Mi most készülünk kislányunkkal egy pár napot pihenni, és hát órákat üldögéltem a net előtt a honlapokat böngészve, hogy melyik szálláshelyen mit találok, ami a gyereknek is nyújt valamit. Hát nem kis meló! Nekem ugyanis fontos, hogy legyen pl.gyerekmedence, játszószoba, valami érdekes kirándulóhely, látnivaló a környéken.

De az előző kommenteket olvasva tudjátok nekem mi a furcsa? Az, hogy a gyerekeinknek nem tartjuk fontosnak a "gyerekbarát" dolgokat - mert mondván ez marketinges szöveg, de valljuk be őszintén: magunknak azért a legjobb és legkényelmesebb szállást keressük, nemde? Mindenki felállít magában egy listát, hogy a szállás milyen elvárásoknak feleljen meg....

Vagyis ha tudod, hogy a férjed biztosan internetezne napi egy órát, mert neki ez hozzátartozik a nyaraláshoz, akkor olyan helyre utazol, ahol van internet. .. s a gyereked szerinted nem játszana naponta egy órát egy játszóházban vagy egy játszótéren?

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.31. 00:08:09

évaanyu 2008.10.30. 22:16:11

ja, lehet, hogy a gyerek nem is szeretne a szülővel játszani, irány a játszóház :)

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.10.31. 14:02:39

hhunter:
hehe, jah, én balga meg azt hittem, hogy tényleg élvezték a hajókirándulást, meg a biciklizést VELÜNK :))

Évaanyu, szerintem részemről az elég gyerekbarát, hogy nem a bébiszitterre akarom bízni a gyerekem a nyaralás alatt. Meg az se mindegy, hogy mennyi idős a gyermek, mert pl. az egyévesek ritkán tudnak egyedül hintázni, hiába van játszótér a szálloda udvarán.

Emellett persze csodálok mindenkit, akinek úgy sikerül épeszűnek maradnia gyerekek mellett, hogy nincs a közelben se nagymama, se egyéb rokon (hhunter). Alapvetően nem vagyok híve a "gyerek mint probléma" életfelfogásnak, de azért időnként valóban kell időt szánni egymásra a felnőtteknek is.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.31. 17:35:52

Pajala: így van, egyetértünk.
az alapvető gond, hogy a gyereknevelésnél (is, ill. talán hatványozottabban) a többség mindig magából és a saját élethelyzetéből indul ki, és ítél meg másokat, pedig sokszor nem tudjuk, mi zajlik a négy fal között. ahogy minden szülő, úgy minden gyerek más, és kapcsolatuknak végtelen variációja létezhet, a felmerülő problémáknak és örömöknek pedig szintén. hú, ez most nagyon tudományosra sikeredett, remélem érthető voltam :)

Livi-cupcake 2008.11.21. 20:58:07

Pont az ilyen vélemények és hozzászólások miatt csináltam meg a GÉZENGÚZOK oldalt, no és persze azért, hogy végre a gyerekes családoknak is kinyíljon a világ, Alsópáhokon kivül is lássanak kellemes, családias helyeket. A mi kedvenceink a Szépalma, az Óperenciás és például a Shiraz. De még sok-sok valóban baba- és gyerek-, no és nem mellesleg mindezek mellett szülőbarát szálláshely van az országban.
www.gezenguzok.hu

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.11.23. 08:11:40

BBKing, kösz az ajánlót! Szép és egyszerűen kezelhető honlap, részletes keresővel. Tetszik.

évaanyu 2008.11.23. 19:31:12

jártatok már a www.csaladiudules.hu oldalon? Szuper jónak találom.

Épp az van rajta, amiről eddig beszélgettünk. az utazás nagymértékben függ a gyerek életkorától! No most megoldódni látszik a dolog: találtam bababarát szállást, gyerekbarát szállást és amit eddig még nem sok helyen találtam, kamaszbarát szállást is.
Nagyon jó! nézzétek meg! és klassz múzeumokat is találtam

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.11.24. 13:28:51

Évaanyu, köszi az ajánlót! Én nem ismertem eddig ezt a honlapot. A kamaszbarát üdülés tényleg jó ötlet! Egyelőre úgy tűnik, nincs sok szálláshely feltöltve, de gondolom, folyamatosan bővítik.

Zsolt76 2012.02.12. 09:53:01

Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...

Szóval mi voltunk a Kolping hotelben és azért is írok mert sok véleményt olvastam vélt és valós jellemzőkről már ami ezt a hotelt illeti.

Először is nem vagyunk sznobok és nem azért mentünk oda. Egy nyári nyaralást kötöttük össze a baba úszótáborával (aminek a célja a mozgásfejlesztés) no meg az üdülési utalvánnyal és lett az eredmény. Akikkel ott találkoztunk szintén alapvetően egyszerű középosztály volt, rendőrökkel, bolti eladókkal. Már akivel mi beszélgetni kezdtünk. Mindenkit nem ismer meg az ember egy hotelben sem...

Tisztázni kellene a fogalmakat a miheztartás végett. A bababarát és a gyerekbarát kifejezéseket. Mi azért választottuk a Kolpingot, mert leírásokból és véleményekből arra következtettünk hogy egy alig 6 hónapos és kissé a fejlődésben lemaradt babával is komfortosan tudunk "üdülni" anélkül hogy a higiénia miatt kellene aggódnunk vagy éppen azért hogy esetleg mást zavar a gyereksírás. Egyébként 2-3 éves kortól már sok hotel kínál olyan szolgáltatást ami "gyerekbarát" vagy éppen "családbarát".

Egyébként a táj pazar, a Balaton és környéke nagyon szép (ez inkább Hévíz mellett van), a levegő tiszta, sok a zöld.

A hotelben egy központi helyen van az étterem és ehhez képest több akár 5 perces sétára is lehet a szálláshely. Ami nagy előny hogy az egész területet be lehet járni anélkül hogy a felszínre vagy a levegőre kellene menni (mi Októberben voltunk).

Az egyébként valóban kissé magasabb árban benne van:
- babaágy, pelenkázó, fürdetőkád, kiságy, akár vidám színekre festett gyerekszoba
- napi 3-szori büfé ellátás (finom és van választék)
- gyerekház, játszóház
- internet a papának ha dolgozni szeretne,
- babakocsi ingyenesen!!!
- szép park (trambulinnal, homokozóval kis állatkerttel, fákkal, kalandparkkal, óvodával, stb stb
- több beltéri és kültéri medence (amik antibakreriális bevonatúak, és a 70 éves szemölcsös öreg nénik nem pisilik tele...) - ez fontos szempont. Már jártunk olyan "gyerekbarát" hotelben még gyerek nélkül, ahol egy 2 m átmérőjű kismedence volt kb 3-4 gyerek tud benne hancúrozni anélkül hogy zavarnák egymást. No itt minden medence ilyen!!!
- szaunákkal (több féle és szinvonalas)
- kedves, segítőkész, és nagyon toleráns és türelmes személyzettel - bár ez alap kellene hogy legyen de nem mindenhol egyértelmű
- olyan programokkal ami a babákkal kapcsolatos (egészségügyi vészhelyzet kezelő pl újraélesztést tanítanak, vagy mit tegyél ha a gyerek lenyelt valamit vagy megégette magát)
- és külön szekció van a felnőtteknek (medencékkel, szaunákkal, bárokkal, termálvízzel, nyugis, konditeremmel, gyerekmentes környezetben.

Szóval mi úgy találtuk hogy a hotel egy inger-gazdag környezet lehet a gyerekeknek úgy hogy a felnőttek is tudnak relaxálni. Ez a hotel inkább a gyerekekről szól, minden köréjük épített és inkább egy "felnőttbarát baba-és gyerekhotel" mint a korábban mások által is kritizált és eltúlzott szlogenű felnőtteknek szóló "gyere hozzánk még ha gyereked is van, mert kell pénz - gyerekbarát" szlogennel.

Mi vissza fogunk menni idén is, mert kaptunk egy 30%-os kupont a múltkori alkalommal (mert felújítás volt az egyik házban és a kellemetlenségekért adták... Megjegyzem nem is hallottunk semmit falakon belül..."

Remélem a hezitálóknak tudtam segíteni.
süti beállítások módosítása