HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Még egyszer a lábbelikről

2008.11.06. 21:49 Pajala

Ha tudott a cipőipar egyszerre borzalmasat és praktikusat alkotni, akkor kérem szépen a terméket gumicsizmának hívják.(Időnként megpróbálják a sárga alapszínre felvezetni az aktuálisan trendi rózsaszín mesehőst is, ilyenkor különös szánalmat érzek a tervezők iránt...) Amilyen ocsmány cucc, annyira alapfelszerelés százhúsz centi alattiaknak. Néhány napos kiadós esőzés és ezzel együtt járó szobafogság után az embergyerek ugyanis lényegében elviselhetetlenné válna, ha nem létezne a fent említett remeke az iparnak. A lábbeli ocsmányságát illetően nem kell különösebben aggódnunk, két dolog miatt:

  • zuhogó esőben nem fogunk sok ismerőssel összefutni az utcán, mert ki az a marha, aki ilyenkor kimegy???!! (hát mi, ugye, de annak meg oka van.)
  • Ha valaki mégis kimerészkedne, akkor épp ugyanolyan rettenetet fog a gyerekére adni, mint mi, szóval ő is csak akkor áll le velünk hosszasan beszélgetni, ha a kölök olyan mély tócsában parkol, ahol csak a felső fél centi látszik ki a csizmaszárból.

A gumicszimához szorosan kapcsolódó termék még az esőkabát, illetve a vízhatlan gatya- alias viharbugyi (utóbbit a Takkoban a múltkor akciósan 495 Ft-ért sikerült beszereznem, előtte 2500-ért a kutyának se kellett persze.. turkáltam hozzá 300-ért esőkabátot- még jól is néz ki- és így 800 Ft befektetéssel simán megóvom az idegeimet a nehéz napokon..) A kölykök esőben egyébként bátran kiküldhetők a szabadba, lényegében lehetetlen, hogy megfázzanak, szerintem a totális elázás okozta eufórikus állapot hat náluk immunerősítőként, bár lehet, hogy igazából nem ez a tudományos magyarázata a dolognak. Mindenesetre nem kell különösebben aggódnunk, mi előbb átfagyunk, mint a gyerek, és mire baja lenne, már ül a meleg fürdőben a kádban. Úgyhogy hajtsuk csak ki nyugodtan esőben is őket, különben sose tudják meg, mi a csodára való az ereszcsatorna. (Aki extrém sportolót akar nevelni a gyerekből, az esetleg fel is küldheti kipucolni az ereszt, de ez csak erős idegzetűeknek ajánlott).

Szintén a cipőipar remeke- csak sokkal kevésbé praktikus, mint a gumicsizma- a szőrös, állatformájú papucs. Lehet, hogy nem ez a pontos termékmegnevezés, de biztos tudjátok, mire gondolok. Nekünk is van belőle itthon, két pár is, egy ideig azt hittem, a cipősszekrény letörölgetésén kívül másra nemigen jók. Tévedtem. Egy ideig próbálkoztak vele a gyerekek, hogy hordják a tigriseket, de egy még-nem-is-óvodásnak szörnyű munka felhúzni egy ilyet a lábára (annál egyszerűbb viszont lerángatni), így anya őrületbe kergetésére is kiválóan alkalmasnak bizonyult a termék. Gyanítom, hogy tetőtérbeépítéses házban a lépcsőn is óriásit lehet vele esni, bár ez papucs nélkül is menni szokott az ifjaknak. Egyébként meg a felső része izzasztóan meleg, a talpa viszont vékony, így aztán tulajdonképpen nem is tudom, hogy tekinthető-e ellátottnak a hideg elleni védelem funkciója.

A múlkor azon gondolkodtam, ha beleállítanám a kicsit csorba kaspóban senyvedő cserepes virágunkat egy ilyen békába/oroszlánba/valamibe, akár a gyerekszoba dísze is lehetne a szőrös papucs. Csak akkor mivel törölgetem a port a cipősszekrényről?!

Szólj hozzá!

Címkék: gumicsizma szőrös papucs

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr78754810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása