HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Illatos gyerekfogkefe és egyéb szájbavalók..

2008.11.17. 17:25 Pajala

Manapság mindent az anyaméhben illik kezdenie egy valamirevaló gyereknek, ha felelős szülőkkel áldotta meg az ég. Egyes vélemények szerint ebbe beletartozik a szájápolás is, mások szerint meg nem. Hát nézzük:

Ezt mondja a fogorvos:

Megbízom a fogorvosomban. Szerencsére nem kell kifejezetten sok pénzt otthagynunk nála, így az elégedettségem hátterében nem csupán a "ha már ennyit fizettem érte, akkor biztosan jó is" érzése álldogáll. Az a fajta doki, aki az évi rendes fogászati ellenőrzést ingyen elvégzi, és még mosolyogni is tud mellé.

Persze kikérdeztem a gyerek-szájápolással kapcsolatban: mint rendes fogorvos, azt vallja, hogy az első fogak kibújásától kezdve egy tiszta ruhával le kell törölgetni esténként a fogakat, és onnét kezdve, hogy fogsornak nevezhető a gyerek szájában az a néhány kis fehér cucc, fogkefével lehet súrolgatni. Ja, 6 éves korig a szülőnek (is) meg kell mosnia a gyerek fogait, addig állítólag saját -értsd: gyermek- kezűleg elvégezve nem annyira hatékony a folyamat. Fogkrémben a gyerek Elmex, fognövésre Dentinox krém ajánlott, fluoridtabletta szedése meg nem indokolt- szerinte.

A biznisz az biznisz:

ugye nem gondoltuk, hogy épp a fogkefék maradnak ki a buliból? Van ujjra húzható, elemes, antibakteriális, figurás, talpas, és a kedvencem: illatos, hogy a gyerek kedvet kapjon a fogmosáshoz. Sőt, a dmben láttam olyan szettet, ami mellé homokóra volt csomagolva.

És az én véleményem..

.. ezt is szabadjon leírnom, ha már egyszer a saját blogom épülésére verem itten a billentyűzetet.

A gyerek attól fog fogat mosni, hogy apa-anya is műveli e szent tevékenységet (vagy nem műveli, ugye, de ilyenek meg úgysem olvassák el ezt a postot..). És ez teljesen független attól, hogy a fogkefének van-e figurája, színe, vagy esetleg szaga (azért ha nagyon büdös, dobjuk ki!) A kölyök a mindentaszámbaveszek korszakában fogja majd először lenyúlni a szülőktől a célszerszámot, érdemes ekkorra tehát már beszerezni neki egy saját fogkefét is, mégse kelljen a dinasztikus baktériumokon osztoznia.

Az Oral-B-nek, de asszem a dm sajátmárka babylovenak is létezik a "stages" fogkefesorozata, abból nem túl bonyolult életkor szerint válogatni. A legkisebbeknek ajánlott fogkefék nagyon bizarr csupa műanyagok, de van egy óriási előnyük: a rágókákkal ellentétben beférnek a gyerek szájába, és még kézbe is tudja őket venni. (Kizárt, hogy a rágókákat gyerekekhez mérték akár egyszer is.)

Én magam sose törölgettem ruhával a gyerek ínyét, és mosni is csak olyan egy- másfél éves kor körül kezdtük (ez ugye függ a fogak számától is), viszont szerintem kizárt, hogy egy gyerek 6 éves koráig eltűrje, hogy anya piszkálja fogkefével a fogsorát. 

 

4 komment

Címkék: fogkefe oralb rágóka

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr55766970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apafej 2008.11.17. 22:14:57

A mi fogorvosunk is ilyen, hasonló tanácsot is adott (bár ő nem mondta a ruhát, hanem fogkrém nélkül a fogkefét javasolta). Úgyhogy rögtön azzal kezdtünk (a rágóka-szerűvel).

Másfél éves kor körül történt, hogy a kölök elkezdte nem hagyni, hogy megmossam a fogát. Az anyjának igen. Később neki sem. A megoldás az lett, hogy bevezettük a fogkrémet (Elmex gyerekverzió). Azóta mindkettőnknek hagyja.

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.11.18. 12:57:00

Tényleg, igazad van, először mi is fogkrém nélkül próbálkoztunk, és közben tanítottuk köpni a gyermeket..

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2008.11.21. 14:49:48

Az enyém elmúlt hat, de este sok esetben még mindig én mosom meg neki. Eltűri, sőt igényli, és így én is nyugodtabb vagyok, de asszem azért lassan leszokunk majd róla. :-)

Pajala 2008.11.21. 16:26:40

meseanyu: irigyellek, komolyan!!
süti beállítások módosítása