HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Könyvkukacok

2009.06.22. 14:36 Pajala

Gyengém a könyv. Ínségesebb időkben nem is merek bemenni egy könyvesboltba, mert biztosan találnék valami kihagyhatatlant (viszont számomra a vacsora is az, így meglehetősen nehéz lenne a választás). Ilyenkor marad a könyvtár- amiből szerencsére egyre több alakul át siralomházból közösségi térré (ELTE könyvtár 10 éve (még most is olyan??)- vs. központi Szabó Ervin)

 

Egyszer hallottam egy nagymamáról, akinek több unokája volt, mint pénze, ezért létrehozott egy kis családi könyvtárat a gyerekeknek, hogy ne kelljen minden jó könyvet mindenkinek megvennie. A művekbe bepecsételte, hogy „Nagymama könyvtára”, az unokák meg szabadon hozhatták-vihették őket. Jópofa ötlet.

 

Na, de ez a „Könyvkukacok” levél, amit nemrég kaptam, ez felbosszantott. Állítólag óvónők hívták életre a játékot, hogy „megszerettessük a gyerekekkel az olvasást” (brhrhrhrh). A lényege: küldj egy könyvet a megadott címre, majd a „játékról szóló” levelet küldd tovább 6 másik embernek a te adataiddal, ők mindannyian szétosztják 6-6 további anyukának, és ettől a 6*6 anyukától fog a te gyereked könyveket kapni. Tehát, te küldesz egyet, kapsz 36-ot, a hülyének is megéri, és lám-lám, a gyereked egyszeriben imádni fogja az olvasást.

 

Problémáim:

  • az egész ötlet ott bukik, hogy inkább azok küldik tovább a levelet, akik egyébként is könyvbarátok, tehát az óvónők azon vágya, hogy a nem olvasó célcsoportot elérjék, eléggé irreális. Erre tetszettek gondolni?
  • óvodás gyerekekkel megszerettetni a könyveket- hát, hogy is mondjam, kicsit elkésett próbálkozás
  • olvasást megszerettetni meg egy kicsit korai (jaaaaj, tudom, végtelenül konzervatív vagyok, tisztességes óvodás manapság 3 nyelven olvas)
  • szinte kizárt, hogy a 36 delikvens összetöri magát, hogy nekem, mint vadidegennek a legértékesebb könyvet küldje el- pláne, hogy semmi biztosíték nincs arra, hogy a későbbiekben akár egy is kiköt náluk
  • akárhogy is vesszük, a végén valaki megszívja- lesz olyan, aki küldött könyvet, de nem kapott egyet sem- ciki. Ez engem még akkor is felbosszant, ha nem én járok pórul
  • az, hogy a gyerek szereti-e a könyveket, nem attól függ, hogy mennyi van belőle a polcon, hanem elsősorban attól, hogy anya meg apa használja-e őket, vagy sem. Szerintem.

 

Persze a levélben leírják, hogy ha te nem akarsz részt venni a buliban, semmi gond (köszi), és akad olyan is, akinek bejön a játék. Ez nekik ugyanúgy szívük joga, mint nekem az én véleményem.

 

Tegnap a Kiskorú ezt mondta: "Ideje lenne vennünk egy új „Annapetit”, nem gondolod, Anya?” Nos, éppen nem gondoltam, de valószínűleg nem bízom a Könyvkukacokra a dolgot.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr351201036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meseanyu · http://jokonyvek.blog.hu 2009.06.24. 14:53:47

Mi beneveztünk a könyvkukacosdiba (azóta már legalább hárman akartak beszervezni még), és szépen tisztességesen vettem egy Bogyó és babócát a megadott kétéves kislánynak, le is szállítottam neki személyesen (arra jártam, de az illetőt nem ismertem). Rábeszéltem mindenféle barátaimat és üzletfeleimet a bulira (nem ment könnyen). Aztán pár hét elteltével kaptunk egy kisfiútól egy csomagot két kisebb értékű könyvvel. Nálunk ennyi a mérleg, még egyszer nem indulnék neki, de nincs bennem tüske a dolog kimenetelét illletően.
süti beállítások módosítása