HTML

Mit vegyünk a gyereknek?

Szubjektív véleményhalmaz a kisgyermekes lét és a fogyasztói társadalom közös buktatóiról. Segítség kezdő gyermekeseknek, hogy mit érdemes megvenni és mit nem- szerintem. Ha írnál nekem, ide küldheted a leveled: pajala[kukac]freemail.hu

Címkék

adac (1) ágy (1) ajándék (4) alvás (1) anna peti gergő (1) asztaljegy (1) autó (1) baba (1) bababarát (1) bababónusz (1) babafalva (1) babakeksz (1) babakocsi (1) babaszakácskönyv (1) babyoutlet (1) bagoly doktor (1) bartos erika (1) bébiétel (1) bécs gyerekkel (1) beltéri játszótér (1) ben u ron (1) bili (1) bogi park (1) bölcső (1) brendon (2) cd (1) ceruzák (1) cipő (1) crayola (1) cumi (2) cumisüveg (1) danonino (1) dm (1) döntés (1) drleo (1) elfoglalt szülő (1) ételek (2) etetés (1) evőeszközök (1) expo (1) fakopáncs (1) filctoll (1) fogkefe (1) fürdőnadrág (1) geocaching (1) germicid c (1) gofri (1) grissini (1) gumicsizma (1) gyerekcipő (1) gyerekprogram (1) gyerekruha (2) gyerekülés (3) házi joghurt (1) helen doron (1) hellókarácsony (2) hinta (1) horgászat (1) horgászjáték (1) hotel (1) ikea (1) inbé (1) játék (1) játszócumi (1) játszóterek (1) kantáros nadrág (1) karrier (1) kerti játék (1) kinder szelet (1) kisgyerek (3) kismama (1) koncert (1) könyv (1) krémtúró (1) kupon (1) labda (1) lajos mari (1) lámpa (1) láz (1) lázcsillapítás (1) lázcsillapító (1) la leche liga (1) marketing (2) mikulás (1) mobiltelefon (1) mosogatógép (1) mosószer (1) nurofen (1) nyaralás (1) nyelvoktatás (1) nyulász péter (1) okosbaba (1) oralb (1) óvodai díj (1) panadol (1) partedli (1) patika (1) pelenka (3) pelenkafutár (1) pénzügyek (1) poronty (1) rágóka (1) rajzolás (1) salus (1) storyteller (1) supi (1) supy (1) színház (1) szórólap (1) szőrös papucs (1) tároló (1) társasjáték (2) teszvesz (1) törzsvásárló (1) tudatos vásárló (2) túró rudi (1) újszülött (1) uszoda (1) úszópelenka (1) vásárlás (1) vásárlási kultúra (1) védőoltás (2) vélemény (4) vida ági (3) zacher (1) zene (2) zenebölcsi (1) zöldek (1) zsubatta (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zsolt76: Sosem írtam még commentet semmilyen oldalra, de úgy látszik semmit sem lehet elég későn kezdeni...... (2012.02.12. 09:53) "Bababarát hotel"
  • tibro: szia, annyit hozzáfűznék még a dologhoz, hogy SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATOT is kértek tőlünk. Err... (2010.02.15. 08:42) Személyi igazolvány és útlevél gyerekeknek
  • kovcserika: Sziasztok! A Bogi Parkot én is ismerem, és még másik kettőt is Bécsben: fun4kids és familyfun. Ez... (2009.11.23. 22:50) Beltéri játszóterek- Bogi Park
  • Ződgyík: Ezek általában egy nagyadag megszerzett vámmentes/lopott árút szoktak így elpasszolni. Ez az orga... (2009.10.13. 12:01) Pelenkafutár
  • Pajala: @PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell kere... (2009.09.25. 17:45) Használt gyerekülés: biztonságos?

Jármű márpedig kell- gyerek tricikli, motor, stb.

2009.06.09. 23:43 Pajala

Mint a címből is látszik, "járművön" nem a kisautókat értem, hanem minden olyan cuccot, amire a gyerek ráül, és saját maga tudja hajtani. Ha az eszköznek nem hiányzik egyetlen kereke sem, és a gyerek képes vele közlekedni, akkor majdhogynem mindegy, hogy egyéb tekintetben milyen a termék.

A kezdőknek jók lehetnek a négykerekű járgányok, mert kisebb az esélye, hogy felborul velük a gyerkőc, viszont arra érdemes figyelni, hogy ezek a járművek általában szélesebbek, mint a motorok, és emiatt nem feltétlenül ér le róluk kényelmesen a gyerek  lába. Mi például hosszú ideig rakosgattunk ide-oda egy kicsit sem ergonomikus, de annál  kellemesebb pofijú teknőst, míg végül ismeretlen okokból kitört egy kereke, és  balesetvédelmi megfontolásból immáron nyugodt szívvel hajítottuk a kukába (előtte kicsit még agyaltam, hogy a hátát ne tartsuk-e meg farsangra..) A legjobb, ha a gyerekkel közösen vesszük meg a járgányt, garantáltan ki fogja próbálni a boltban. Ha eldől vele,  vagy sírógörcsöt kap, gyanakodhatunk, hogy nem ez lenne a megfelelő választás.

Az első járművet 1 éves kor körül már érdemes megvenni a kölöknek, én speciel hallottam már olyanról is, aki előbb motorozott, és csak utána kezdett el járni (a történet igazságtartalmát azonban semmilyen módszerrel nem vizsgáltam). Azért jó ilyen korán beszerezni a guruló eszközt, mert mire végképp megunjuk a babakocsit kerülgetni az előtérben, és végérvényesen elsüllyesztjük a tárolóhelyiségünkben, addigra a gyerek stabil motoros lesz, és elképesztő gyorsasággal lehet majd vele eljutni a boltba, vagy akárhova (mondjuk tüdőgyulladás-gyanúval ne ezzel menjünk a dokiig..).

Persze adódhatnak nehézségek: ha egyszerre több motoros gyereket kísérünk, akkor igen hamar kialakulhat közöttük 126 méter távolság. Ha ez az járda két végét jelenti, vérfagyasztó tud lenni.

Aztán ott van a motorozás következtében igen rövid idő alatt megsemmisülő cipőorrak problematikája. Tapasztalatom szerint a Salus cipők jól bírják a motorokat, illetve, némileg brutális, de hatékony módszer a szandálban motoroztatás is, minekutána hamar leszokik a jónép arról, hogy lejtőn gurulás közben az aszfalton tartsák a lábfejüket.

Én járgányoknál is híve vagyok a használt cikkek vásárlásának, így kisebb izgalmat okoz a bolt előtt parkolás is (már ha egyáltalán hajlandó leszállni a járműről a kiskorú).

Oh, és még egy sajátélmény: nemrég egy rendezvényen jártam, ahol bárki szabadon kipróbálhatta a gyereksarokban a Bobo cart. Illetve kipróbálhatta volna, ha az az egy kisfiú leszállt volna róla valamikor is.... Mondjuk nekem a 11.500 akkor is sok érte..

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarolaszulo.blog.hu/api/trackback/id/tr311175800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása